Kemikalier

Det används ett stort antal kemikalier i samhället idag, både i hemmet och yrkesmässigt, t ex lösningsmedel, färger, rengöringsmedel och oljor. En del av dessa produkter innehåller ämnen som är miljö- och hälsofarliga.

När det är möjligt ska kemiska produkter bytas ut mot mindre farliga produkter för att skydda människor och miljö. Detta är den så kallade produktvalsprincipen i miljöbalken. Tänk på att produktvalsprincipen inte bara avser en yrkesmässig försäljning eller användning, regeln omfattar också dig som privatperson. Även om just din användning av kemikalier är liten, så bidrar den till att stora mängder kemikalier hanteras i samhället.

Gå direkt till:

Kontaktuppgifter

Annica Tengström
tel: 0456-81 67 77

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-09-06 Ansvarig: Annica Persson
Miljöförbundet Blekinge Väst | 294 80 Sölvesborg | Besöksadress: Klostergatan 1 | Ansvarig utgivare: Förbundschef Johanna Randsalu
Tel: 0456-81 60 00 (Sölvesborgs kommuns huvudväxel. Telefontider: 09.00-15.00) | Fax: 0456-194 56 | E-post: miljokontoret@miljovast.se